"Dobry posiłek w szpitalu"
Uprzejmie informujemy, że od 6 października 2023 r.
Szpital Uniwersytecki w Krakowie przystąpił do programu pilotażowego
"Dobry posiłek w szpitalu"
wprowadzonego przez Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 25 września 2023 r.
dotyczącego edukacji żywieniowej oraz poprawy jakości żywienia w szpitalach.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
tydzień 2 września - 8 września
Jadłospis 2.09.-18.09.2024 r. Pobierz
6 września 2024
Śniadanie*
|
|||
SU - 1. Dieta lekkostrawna
Arbuz 150 g
Dżem 25 g 1 szt Kasza manna na mleku 300 ml ( GLU PSZ, MLE,) Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) Bułka pszenna długa krojona 30 g ( GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Szynkowa dębowa drobiowa kiełbasa grubo roz. 40 g Ser mozzarella kulki 25 g ( MLE,) Pomidorki koktajlowe 50 g Sałata zielona 20 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 250 ml |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Arbuz 150 gChleb Graham 30 g (GLU PSZ,) Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Szynkowa dębowa drobiowa kiełbasa grubo rozdrobniona 40 g Ser mozzarella kulki 25 g ( MLE,) Sałata zielona 20 g Pomidorki koktajlowe 50 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa b/c 250 m
II Śniadanie: Kanapka z szynką drobiową ( chleb razowy 60g, margaryna 5g, szynka 25g) 0,5 szt ( GLU PSZ, MLE,)
|
||
Obiad* |
|||
SU - 1. Dieta lekkostrawna Szpinakowa z zacierką () SU 350 ml ( GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL,) Ziemniaki gotowane () 200 g Pieczeń z ryby mielonej (Morszczuk) SU 120 g (GLU PSZ, JAJ, RYB,) Sos koperkowy * 100 ml ( GLU PSZ, MLE,) Bukiet jarzyn gotowany z olejem. () 150 g (SEL,) Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Szpinakowa z zacierką () SU 350 ml ( GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL,) Ziemniaki gotowane () 200 g Pieczeń z ryby mielonej (Morszczuk) SU 120 g (GLU PSZ, JAJ, RYB,) Sos koperkowy * 100 ml ( GLU PSZ, MLE,) Sałatka z kapusty czerwonej z olejem () 150 g Bukiet jarzyn gotowany z olejem. () 150 g (SEL,) Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt
Podwieczorek: Kanapka z twarożkiem (chleb razowy 60g, margaryna 5g, twarożek 25g) 0,5 szt ( GLU PSZ, MLE,)
|
5 września 2024
Śniadanie*
|
|||
SU - 1. Dieta lekkostrawna
Brzoskwinia 150 g
Jogurt naturalny 150g 1 szt ( MLE,) Dżem 25 g 1 szt Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) Bułka pszenna długa krojona 30 g ( GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Pierś gotowana wędzona-produkt grubo rozdrobniony,drobiowy,parzony,wędzony. 40 g ( może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR,) Serek homo.o smaku naturalnym z ziołami 120 g (MLE,) Pomidor 50 g Sałata lodowa 20 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 250 ml |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Brzoskwinia 150 gChleb Graham 30 g (GLU PSZ,) Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Pierś gotowana wędzona-produkt grubo rozdrobniony,drobiowy,parzony,wędzony. 40 g ( może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR,) Serek homo.o smaku naturalnym z ziołami 120 g (MLE,) Sałata lodowa 20 g Pomidor 50 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa b/c 250 m
II Śniadanie: Jogurt naturalny 150g 1 szt ( MLE,)
|
||
Obiad* |
|||
SU - 1. Dieta lekkostrawna Ziemniaczana () SU 350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,) Kasza jęczmienna/sypko 150 g ( GLU JĘCZ,) Zrazik wieprzowy gotowany mielony 100 g (GLU PSZ, JAJ,) Sos pomidorowy 100 ml ( GLU PSZ,) Brokuł gotowany* 150 g Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Ziemniaczana () SU 350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,) Kasza jęczmienna/sypko 150 g ( GLU JĘCZ,) Zrazik wieprzowy gotowany mielony 100 g (GLU PSZ, JAJ,) Sos pomidorowy 100 ml ( GLU PSZ,) Surówka wielowarzywna z olejem b/c () 150 g (SEL,) Brokuł gotowany* 150 g Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt
Podwieczorek: Kanapka z twarożkiem (chleb razowy 60g, margaryna 5g, twarożek 25g) 0,5 szt ( GLU PSZ, MLE,)
|
4 września 2024
Śniadanie*
|
|||
SU - 1. Dieta lekkostrawna
Jabłko 150 g
Kasza kukurydziana na mleku 300 ml ( MLE,) Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) Bułka pszenna długa krojona 30 g ( GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Szynka piastowska-wędzonka wieprzowa,wędzona,parzona z wodą dodaną. 40 g (SOJ, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL, GOR,) Ser mozzarella kulki 25 g ( MLE,) Sałata lodowa 20 g Pomidorki koktajlowe 50 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 250 ml |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Śliwka 150 gChleb Graham 30 g (GLU PSZ,) Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Szynka piastowska-wędzonka wieprzowa,wędzona,parzona z wodą dodaną. 40 g (SOJ, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL, GOR,) Ser mozzarella kulki 25 g ( MLE,) Sałata lodowa 20 g Pomidorki koktajlowe 50 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa b/c 250 m
II Śniadanie: Kanapka z twarożkiem (chleb razowy 60g, margaryna 5g, twarożek 25g) 0,5 szt ( GLU PSZ, MLE,)
|
||
Obiad* |
|||
SU - 1. Dieta lekkostrawna Jarzynowa z makaronem dieta () SU 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL,) Ziemniaki gotowane () 200 g Dramstik z kurczaka gotowany 150 g Sos pietruszkowy () 100 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,) Surówka z marchwi z olejem () 150 g Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Pieczarkowa z makaronem () 350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,) Ziemniaki gotowane () 200 g Dramstik z kurczaka gotowany 150 g Fasolka szparagowa z wody* 150 g Surówka z marchwi z olejem () 150 g Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt
Podwieczorek: Kanapka z szynką drobiową ( chleb razowy 60g, margaryna 5g, szynka 25g) 0,5 szt ( GLU PSZ, MLE,)
|
3 września 2024
Śniadanie*
|
|||
SU - 1. Dieta lekkostrawna
Melon 150 g
Kefir 2 % tł 200g 1 szt ( MLE,) Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) Bułka pszenna długa krojona 30 g ( GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Szynkowa dębowa kieł.wp.gr.rozd.wędz.parzo.z dodat.wody w osł.niejad 40 g Pasta z twarogu z koperkiem 40 g ( MLE,) Roszponka 10 g Pomidor 50 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 250 ml |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Melon 150 gChleb Graham 30 g (GLU PSZ,) Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Szynkowa dębowa kieł.wp.gr.rozd.wędz.parzo.z dodat.wody w osł.nieja 40 g Pasta z twarogu z koperkiem 40 g ( MLE,) Roszponka 10 g Papryka świeża 50 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa b/c 250 m
II Śniadanie: Kefir 2 % tł 200g 1 szt ( MLE,)
|
||
Obiad* |
|||
SU - 1. Dieta lekkostrawna Brokułowa z ryżem () SU 350 ml ( MLE, SEL,) Ziemniaki gotowane () 200 g Szynka wieprzowa gotowana 100 g Sos własny () 100 ml (GLU PSZ, SEL,) Sałatka z buraczków i jabłka z olejem () 150 g Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Szczawiowa z ryżem () 350 ml ( MLE, SEL,) Ziemniaki gotowane () 200 g Szynka wieprzowa pieczona 100 g Sos meksykański 100 g ( GLU PSZ,) Sałatka z buraczków i jabłka z olejem () 150 g Surówka z kapusty białej z olejem b/c () 150 g Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt
Podwieczorek: Kanapka z twarożkiem ( chleb razowy 40g, margaryna 5g, twarożek 25g) 0,5 szt ( GLU PSZ, MLE,)
|
2 września 2024
Śniadanie*
|
|||
SU - 1. Dieta lekkostrawna
Arbuz 150 g
Miód (25g) 1 szt Płatki pszenne na mleku 300 ml ( GLU PSZ, MLE,) Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) Bułka pszenna długa krojona 30 g ( GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Szynkowa dębowa drobiowa kiełbasa grubo rozdrobniona 40 g Serek homo. naturalny 120 g ( MLE,) Sałata lodowa 20 g Pomidor 50 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 250 ml |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Arbuz 150 gChleb Graham 30 g (GLU PSZ,) Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Szynkowa dębowa drobiowa kiełbasa grubo rozdrobniona 40 g Hummus 40 g (SEZ,) Sałata lodowa 20 g Pomidor 50 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa b/c 250 m
II Śniadanie: Kanapka z twarożkiem ( chleb razowy 40g, margaryna 5g, twarożek 25g) 0,5 szt ( GLU PSZ, MLE,)
|
||
Obiad* |
|||
SU - 1. Dieta lekkostrawna Zupa wiosenna z cukinią i ziemniakami () SU 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL,) Makaron 200 g (GLU PSZ,) Twaróg półtłusty 120 g ( MLE,) Mus z jabłek () z/c 150 g Surówka z marchwi z olejem () 150 g Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Fasolowa z ziemniakami () 350 ml ( GLU PSZ, SEL,) Makaron pełnoziarnisty 150 g ( GLU PSZ,) Zrazik drobiowy z udźca gotowany mielony 100 g (GLU PSZ, JAJ,) Sos pomidorowy 100 ml ( GLU PSZ,) Sałatka wiosenna () b/c 150 g Kalafior gotowany* 150 g Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt
Podwieczorek: Kanapka z szynką drobiową ( chleb razowy 60g, margaryna 5g, szynka 25g) 0,5 szt ( GLU PSZ, MLE,)
|
tydzień 26 sierpnia - 1 września
Jadłospis 19.08 - 01.09.2024 Pobierz
30 sierpnia 2024
Śniadanie*
|
|||
SU - 1. Dieta lekkostrawna
Nektarynka 150 g
Dżem 25 g 1 szt Makaron na mleku SU 300 ml ( GLU PSZ, MLE,) Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) Bułka pszenna długa krojona 30 g ( GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Pierś delikatna z kurnej półki produkt drobiowy z połączonych kawałków fileta z kurczaka,parzona w osłonce niejadalnej. 40 g Serek homo. naturalny 120 g ( MLE,) Pomidor 50 g Rukola 10 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 250 ml |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Nektarynka 150 gChleb Graham 30 g (GLU PSZ,) Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Serek homo. naturalny 120 g ( MLE,) Pierś delikatna z kurnej półki produkt drobiowy z połączonych kawałków fileta z kurczaka,parzona w osłonce niejadalnej. 40 g Pomidor 50 g Rukola 10 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa b/c 250 m
II Śniadanie: Kanapka z szynką drobiową ( chleb razowy 60g, margaryna 5g, szynka 25g) 0,5 szt ( GLU PSZ, MLE,)
|
||
Obiad* |
|||
SU - 1. Dieta lekkostrawna Krupnik jęczmienny () SU 350 ml ( MLE, SEL, GLU JĘCZ,) Łosoś pieczony SU 100 g ( RYB,) Sos cytrynowy SU 100 ml ( GLU PSZ, MLE,) Ziemniaki młode gotowane () 200 g Warzywa po grecku () 150 g ( GLU PSZ, SEL,) Woda źródlana n/g 0,5 l 1 sz |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Krupnik jęczmienny () SU 350 ml ( MLE, SEL, GLU JĘCZ,) Łosoś pieczony SU 100 g ( RYB,) Sos cytrynowy SU 100 ml ( GLU PSZ, MLE,) Ziemniaki młode gotowane () 200 g Surówka z kapusty młodej z olejem () 150 g Warzywa po grecku () 150 g ( GLU PSZ, SEL,) Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt
Podwieczorek: Kanapka z twarożkiem ( chleb razowy 40g, margaryna 5g, twarożek 25g) 0,5 szt ( GLU PSZ, MLE,)
|
29 sierpnia 2024
Śniadanie*
|
|||
SU - 1. Dieta lekkostrawna
Deser Berlisko malina- wiśnia 200G 1 szt (MLE, może zawierać: GLU PSZ, SOJ, )
Banan 150 g Dżem 25 g 1 szt Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) Bułka pszenna długa krojona 30 g ( GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Szynkowa dębowa drobiowa kiełbasa grubo rozdrobniona 40 g Twaróg chudy 40 g (MLE,) Sałata lodowa 20 g Pomidorki koktajlowe 50 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 250 ml |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Gruszka 150 gChleb Graham 30 g (GLU PSZ,) Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Szynkowa dębowa drobiowa kiełbasa grubo rozdrobniona 40 g Twaróg chudy 40 g (MLE,) Sałata lodowa 20 g Pomidorki koktajlowe 50 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa b/c 250 m
II Śniadanie: Jogurt naturalny 150g 1 szt ( MLE,)
|
||
Obiad* |
|||
SU - 1. Dieta lekkostrawna Szpinakowa z ziemniakami () SU 350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,) Makaron 150 g (GLU PSZ,) Filet z indyka pieczony 100 g Sos własny () SU 100 ml ( GLU PSZ, SEL,) Bukiet warzyw gotowanych królewski* 150 g Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Szpinakowa z ziemniakami () SU 350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,) Makaron pełnoziarnisty 150 g ( GLU PSZ,) Filet z indyka pieczony 100 g Sos własny () SU 100 ml ( GLU PSZ, SEL,) Surówka z rzepy białej i jabłka z olejem() 150 g Bukiet warzyw gotowanych królewski* 150 g Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt
Podwieczorek: Kanapka z twarożkiem (chleb razowy 60g, margaryna 5g, twarożek 25g) 0,5 szt ( GLU PSZ, MLE,)
|
28 sierpnia 2024
Śniadanie*
|
|||
SU - 1. Dieta lekkostrawna
Banan 150 g
Dżem 25 g 1 szt Płatki owsiane na mleku SU 300 ml ( MLE, GLU OW,) Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) Bułka pszenna długa krojona 30 g ( GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Szynka sołtysa wieprzowa,wędzona ,parzona 40 g Serek homo. naturalny 120 g ( MLE,) Pomidorki koktajlowe 50 g Rukola 10 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 250 ml |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Kiwi (g) 100 g Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,) Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Szynka sołtysa wieprzowa,wędzona ,parzona 40 g Hummus 40 g (SEZ,) Pomidorki koktajlowe 50 g Rukola 10 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa b/c 250 m
II Śniadanie: Kanapka z twarożkiem (chleb razowy 60g, margaryna 5g, twarożek 25g) 0,5 szt ( GLU PSZ, MLE,)
|
||
Obiad* |
|||
SU - 1. Dieta lekkostrawna Ziemniaczana () SU 350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,) Kasza jęczmienna/sypko 150 g ( GLU JĘCZ,) Pieczeń rzymska wieprzowa dieta SU 100 g (GLU PSZ, JAJ,) Sos koperkowy () dieta SU 100 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,) Surówka z kapusty pekińskiej z olejem () 150 g Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Kapuśniak z kapusty białej () 350 ml ( GLU PSZ, SEL, GOR,) Kasza jęczmienna/sypko 150 g ( GLU JĘCZ,) Pieczeń rzymska wieprzowa dieta SU 100 g (GLU PSZ, JAJ,) Sos koperkowy () dieta SU 100 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,) Surówka z kapusty pekińskiej z olejem () 150 g Surówka z marchwi z olejem b/c () 150 g Woda źródlana n/g 0,5 l 1 sz
Podwieczorek: Kanapka z szynką drobiową ( chleb razowy 60g, margaryna 5g, szynka 25g) 0,5 szt ( GLU PSZ, MLE,)
|
27 sierpnia 2024
Śniadanie*
|
|||
SU - 1. Dieta lekkostrawna
Jabłko 150 g
Kefir 2 % tł 200g 1 szt ( MLE,) Dżem 25 g 1 szt Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) Bułka pszenna długa krojona 30 g ( GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Pierś delikatna z kurnej półki produkt drobiowy z połączonych kawałków fileta z kurczaka,parzona w osłonce niejadalnej. 40 g Twarożek 40 g (MLE,) Pomidor 50 g Sałata lodowa 20 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 250 ml |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Sok pomidorowy 200 mlChleb Graham 30 g (GLU PSZ,) Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Pierś delikatna z kurnej półki produkt drobiowy z połączonych kawałków fileta z kurczaka,parzona w osłonce niejadalnej. 40 g Twarożek 40 g (MLE,) Papryka świeża 50 g Sałata lodowa 20 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa b/c 250 ml
II Śniadanie: Kefir 2 % tł 200g 1 szt ( MLE,)
|
||
Obiad* |
|||
SU - 1. Dieta lekkostrawna Jarzynowa z makaronem () SU 350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,) Ziemniaki młode gotowane () 200 g Filet z kurczaka gotowany 100 g Sos pietruszkowy () dieta SU 100 ml ( GLU PSZ, SEL,) Bukiet jarzyn gotowany z olejem () 150 g (SEL,) Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Jarzynowa z zacierką () 350 ml ( GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL,) Ziemniaki młode gotowane () 200 g Filet z kurczaka pieczony 100 g ( GLU PSZ,) Sos pietruszkowy () dieta SU 100 ml ( GLU PSZ, SEL,) Brokuł gotowany* 150 g Surówka wielowarzywna z olejem b/c () 150 g (SEL,) Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt
Podwieczorek: Kanapka z twarożkiem (chleb razowy 60g, margaryna 5g, twarożek 25g) 0,5 szt ( GLU PSZ, MLE,)
|
26 sierpnia 2024
Śniadanie*
|
|||
SU - 1. Dieta lekkostrawna
Babka drożdżowa 80 g (GLU PSZ, JAJ, MLE,)
Kasza kukurydziana na mleku SU 300 ml (MLE,) Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) Bułka pszenna długa krojona 30 g ( GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Szynkowa dębowa drobiowa kiełbasa grubo roz. 40 g Pasta z twarogu z natką pietruszki 40 g (MLE,) Sałata lodowa 20 g Pomidor koktajlowy 50 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 250 ml |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Pomarańcza 200 gChleb Graham 30 g (GLU PSZ,) Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Szynkowa dębowa drobiowa kiełbasa grubo rozdrobniona 40 g Hummus 40 g (SEZ,) Ogórek świeży 50 g Pomidor koktajlowy 50 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa b/c 250 ml
II Śniadanie: Kanapka z twarożkiem (chleb razowy 60g, margaryna 5g, twarożek 25g) 0,5 szt ( GLU PSZ, MLE,)
|
||
Obiad* |
|||
SU - 1. Dieta lekkostrawna Barszcz czerwony z ziemniakami () SU 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL,) Ryż na sypko 150 g Mus z jabłek () z/c 150 g Jogurt naturalny 150g 1 szt ( MLE,) Surówka z marchwi i selera z olejem () 150 g (SEL,) Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Barszcz czerwony z ziemniakami () SU 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL,) Ryż na sypko (brązowy) 150 g Pulpet wieprzowy 100 g (GLU PSZ, JAJ,) Sos pomidorowy 100 ml ( GLU PSZ,) Surówka z marchwi i selera z olejem () b/c 150 g (SEL,) Kalafior gotowany* 150 g Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt
Podwieczorek: Kanapka z szynką drobiową ( chleb razowy 60g, margaryna 5g, szynka 25g) 0,5 szt ( GLU PSZ, MLE,)
|
tydzień 19 sierpnia - 25 sierpnia
Jadłospis 19.08 - 1.09.2024 r. Pobierz
23 sierpnia 2024
Śniadanie*
|
|||
SU - 1. Dieta lekkostrawna
Jabłko 150 g
Dżem 25 g 1 szt Makaron na mleku SU 300 ml ( GLU PSZ, MLE,) Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) Bułka pszenna długa krojona 30 g ( GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Serek homo. naturalny 120 g ( MLE,) Szynka piastowska-wędzonka wieprzowa,wędzona,parzona z wodą dodaną. 40 g (SOJ, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL, GOR,) Pomidor 50 g Rukola 10 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 250 ml |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Śliwka 150 gChleb Graham 30 g (GLU PSZ,) Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Szynka piastowska-wędzonka wieprzowa,wędzona,parzona z wodą dodaną. 40 g (SOJ, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL, GOR,) Serek homo. naturalny 120 g ( MLE,) Pomidor 50 g Rukola 10 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa b/c 250 ml
II Śniadanie: Kanapka z szynką drobiową ( chleb razowy 60g, margaryna 5g, szynka 25g) 0,5 szt ( GLU PSZ, MLE,)
|
||
Obiad* |
|||
SU - 1. Dieta lekkostrawna Zupa wiosenna z cukinią i makaronem () SU 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL,) Ziemniaki młode gotowane () 200 g Pieczeń z ryby mielonej (Morszczuk) SU 120 g (GLU PSZ, JAJ, RYB,) Sos pietruszkowy () SU 100 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,) Surówka z kapusty pekińskiej z olejem () 150 g Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Zupa wiosenna z cukinią i makaronem () SU 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL,) Ziemniaki młode gotowane () 200 g Pieczeń z ryby mielonej (Morszczuk) SU 120 g (GLU PSZ, JAJ, RYB,) Sos pietruszkowy () SU 100 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,) Marchew mini z olejem* 150 g Surówka z kapusty pekińskiej z olejem () 150 g Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt
Podwieczorek: Kanapka z twarożkiem ( chleb razowy 40g, margaryna 5g, twarożek 25g) 0,5 szt ( GLU PSZ, MLE,)
|
22 sierpnia 2024
Śniadanie*
|
|||
SU - 1. Dieta lekkostrawna
Banan 150 g
Dżem 25 g 1 szt Jogurt naturalny 150g 1 szt ( MLE,) Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) Bułka pszenna długa krojona 30 g ( GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Pasta z twarogu z koperkiem 40 g ( MLE,) Pierś gotowana premium-dr,produkt grubo rozdrobniony, parzony w osłonce niejadalnej. 40 g ( może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR,) Pomidor koktajlowy 50 g Sałata lodowa 20 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 250 ml |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Jabłko 150 gChleb Graham 30 g (GLU PSZ,) Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Pierś gotowana premium-dr,produkt grubo rozdrobniony, parzony w osłonce niejadalnej. 40 g ( może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR,) Pasta z twarogu ze szczypiorkiem 40 g ( MLE,) Ogórek świeży 50 g Sałata lodowa 20 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa b/c 250 ml
II Śniadanie: Jogurt naturalny 150g 1 szt ( MLE,)
|
||
Obiad* |
|||
SU - 1. Dieta lekkostrawna Ziemniaczana () SU 350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,) Ryż na sypko 150 g Klopsik drobiowy dieta SU 100 g ( GLU PSZ, JAJ,) Sos pomidorowy dieta SU 100 ml ( GLU PSZ,) Brokuł gotowany* 150 g Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Ziemniaczana () SU 350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,) Ryż na sypko (brązowy) 150 g Klopsik drobiowy dieta SU 100 g ( GLU PSZ, JAJ,) Sos pomidorowy dieta SU 100 ml ( GLU PSZ,) Surówka wykwintna z olejem b/c 150 g Brokuł gotowany* 150 g Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt
Podwieczorek: Kanapka z twarożkiem (chleb razowy 60g, margaryna 5g, twarożek 25g) 0,5 szt ( GLU PSZ, MLE,)
|
21 sierpnia 2024
Śniadanie*
|
|||
SU - 1. Dieta lekkostrawna
Melon 150 g
Płatki owsiane na mleku SU 300 ml ( MLE, GLU OW,) Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) Bułka pszenna długa krojona 30 g ( GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Pierś delikatna z kurnej półki produkt drobiowy z połączonych kawałków fileta z kurczaka,parzona w osłonce 40 g Serek homo. naturalny 120 g ( MLE,) Pomidor 50 g Mix sałat 20 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 250 ml |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Melon 150 gChleb Graham 30 g (GLU PSZ,) Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Pierś delikatna z kurnej półki produkt drobiowy z połączonych kawałków fileta z kurczaka,parzona w osłonce niejadalnej. 40 g Serek homo. naturalny 120 g ( MLE,) Papryka świeża 50 g Mix sałat 20 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa b/c 250 ml
II Śniadanie: Kanapka z twarożkiem (chleb razowy 60g, margaryna 5g, twarożek 25g) 0,5 szt ( GLU PSZ, MLE,)
|
||
Obiad* |
|||
SU - 1. Dieta lekkostrawna Grysikowa () 350 ml (GLU PSZ, SEL,) Ziemniaki młode gotowane () 200 g Dramstik z kurczaka pieczony 150 g Ćwikła z jabłkiem () 150 g Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Zupa z soczewicy i ziemniakami () SU 350 ml (GLU PSZ, SEL,) Ziemniaki młode gotowane () 200 g Dramstik z kurczaka pieczony 150 g Ćwikła z jabłkiem b/c () 150 g Mizeria 150 g (MLE,) Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt
Podwieczorek: Kanapka z szynką drobiową ( chleb razowy 60g, margaryna 5g, szynka 25g) 0,5 szt ( GLU PSZ, MLE,)
|
20 sierpnia 2024
Śniadanie*
|
|||
SU - 1. Dieta lekkostrawna
Sok jabłkowy 100 % 0,2l 1 szt
Kefir 2 % tł 200g 1 szt ( MLE,) Dżem 25 g 1 szt Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) Bułka pszenna długa krojona 30 g ( GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Szynkowa dębowa kieł.wp.gr.rozd.wędz.parzo. 40 g Twaróg chudy 40 g (MLE,) Sałata lodowa 20 g Pomidor 50 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 250 ml |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Sok pomidorowy 200 mlChleb Graham 30 g (GLU PSZ,) Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Szynkowa dębowa kieł.wp.gr.rozd.wędz.parzo. 40 g Twaróg chudy 40 g (MLE,) Sałata lodowa 20 g Pomidor 50 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa b/c 250 ml
II Śniadanie: Kefir 2 % tł 200g 1 szt ( MLE,)
|
||
Obiad* |
|||
SU - 1. Dieta lekkostrawna Solferino () SU 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL,) Makaron 150 g (GLU PSZ,) Szynka wieprzowa pieczona 100 g Sos pietruszkowy () dieta 100 ml ( GLU PSZ, SEL,) Surówka z kapusty pekińskiej z olejem () 150 g Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt
|
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Solferino () SU 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL,) Makaron pełnoziarnisty 150 g ( GLU PSZ,) Szynka wieprzowa pieczona 100 g Sos pietruszkowy () dieta 100 ml ( GLU PSZ, SEL,) Bukiet warzyw gotowanych królewski* 150 g Surówka z kapusty pekińskiej z olejem () 150 g Woda źródlana n/g 0,5 l 1 sztt
Podwieczorek: Kanapka z twarożkiem (chleb razowy 60g, margaryna 5g, twarożek 25g) 0,5 szt ( GLU PSZ, MLE,)
|
19 sierpnia 2024
Śniadanie*
|
|
|
|
SU - 1. Dieta lekkostrawna
Brzoskwinia 150 g
Płatki jęczmienne na mleku SU 300 ml ( MLE, GLU JĘCZ,) Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) Bułka pszenna długa krojona 30 g ( GLU PSZ,) Szynkowa dębowa drobiowa kiełbasa grubo rozdrobniona 40 g Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Ser mozzarella kulki 25 g ( MLE,) Sałata lodowa 20 g Pomidor 50 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 250 ml |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Brzoskwinia 150 g Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,) Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ,) Szynkowa dębowa drobiowa kiełbasa grubo rozdrobniona 40 g Ser mozzarella kulki 25 g ( MLE,) Ogórek świeży 50 g Sałata lodowa 20 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa b/c 250 ml Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt
II Śniadanie
Kanapka z twarożkiem (chleb razowy 60g, margaryna 5g, twarożek 25g) 0,5 szt ( GLU PSZ, MLE,) |
||
Obiad* |
|
|
|
SU - 1. Dieta lekkostrawna Brokułowa z ryżem () SU 350 ml ( MLE, SEL,) Ziemniaki młode gotowane () 200 g Mięso drobiowe pieczone z udźca kurczaka 100 g (GLU PSZ,) Sos koperkowy () dieta SU 100 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,) Marchew gotowana z olejem () 150 g Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt
|
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Brokułowa z ryżem () SU 350 ml ( MLE, SEL,) Gulasz warzywny z ciecierzycą () 150 g ( GLU PSZ, SEL,) Ziemniaki młode gotowane () 200 g Surówka z marchwi z olejem b/c () 150 g Surówka z pora i jabłka () 150 g ( MLE,) Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt
Podwieczorek
Kanapka z szynką drobiową ( chleb razowy 60g, margaryna 5g, szynka 25g) 0,5 szt ( GLU PSZ, MLE,) |
tydzień 12 sierpnia - 18 sierpnia
Jadłospis 5.08.-18.08.2024 r. Pobierz
16 sierpnia 2024
Śniadanie*
|
|
|
|
SU - 1. Dieta lekkostrawna
Nektarynka 150 g
Dżem 25 g 1 szt Makaron na mleku 300 ml ( GLU PSZ, MLE,) Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) Bułka pszenna długa krojona 30 g ( GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Serek homo. naturalny 120 g ( MLE,) Szynka piastowska-wędzonka wieprzowa,wędzona,parzona z wodą dodaną. 40 g (SOJ, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL, GOR,) Pomidor 50 g Roszponka 10 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 250 ml |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Nektarynka 150 g Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ,) Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Serek homo. naturalny 120 g ( MLE,) Szynka piastowska-wędzonka wieprzowa,wędzona,parzona z wodą dodaną. 40 g (SOJ, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL, GOR,) Pomidor 50 g Roszponka 10 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa b/c 250 m
II Śniadanie
Kanapka z szynką drobiową ( chleb razowy 60g, margaryna 5g, szynka 25g) 0,5 szt ( GLU PSZ, MLE,) |
||
Obiad* |
|
|
|
SU - 1. Dieta lekkostrawna Kalafiorowa z ryżem () SU 350 ml ( MLE, SEL,) Ziemniaki młode gotowane () 200 g Łosoś pieczony SU 100 g ( RYB,) Sos cytrynowy SU 100 ml ( GLU PSZ, MLE,) Warzywa po grecku () 150 g ( GLU PSZ, SEL,) Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt
|
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Kalafiorowa z ryżem () SU 350 ml ( MLE, SEL,) Ziemniaki młode gotowane () 200 g Łosoś pieczony SU 100 g ( RYB,) Sos cytrynowy SU 100 ml ( GLU PSZ, MLE,) Surówka z kapusty młodej z olejem () 150 g Warzywa po grecku () 150 g ( GLU PSZ, SEL,) Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt
Podwieczorek:
Kanapka z twarożkiem (chleb razowy 60g, margaryna 5g, twarożek 25g) 0,5 szt ( GLU PSZ, MLE,) |
14 sierpnia 2024
Śniadanie*
|
|
|
|
SU - 1. Dieta lekkostrawna
Jabłko 150 g
Ryż na mleku 300 ml (MLE,) Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 250 ml Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) Bułka pszenna długa krojona 30 g ( GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Szynkowa dębowa kieł.wp.gr.rozd.wędz.parzo.z dodat.wody w osł.niejad 40 g Serek homogenizowany o smaku waniliowym 120 g (MLE,) Rukola 10 g Pomidor 50 g |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Jabłko 150 g Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,) Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Szynkowa dębowa kieł.wp.gr.rozd.wędz.parzo.z dodat.wody w osł.niejad 40 g Serek homo. naturalny 120 g ( MLE,) Pomidor 50 g Rukola 10 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa b/c 250 m
II Śniadanie
Kanapka z twarożkiem (chleb razowy 60g, margaryna 5g, twarożek 25g) 0,5 szt ( GLU PSZ, MLE,) |
||
Obiad* |
|
|
|
SU - 1. Dieta lekkostrawna Barszcz czerwony z ziemniakami () SU 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL,) Makaron 150 g (GLU PSZ,) Zrazik wieprzowy pieczony mielony 100 g (GLU PSZ, JAJ,) Brokuł gotowany* 150 g Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt Sos koperkowy * 100 ml ( GLU PSZ, MLE,)
|
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Barszcz czerwony z ziemniakami () SU 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL,) Makaron pełnoziarnisty 150 g ( GLU PSZ,) Zrazik wieprzowy pieczony mielony 100 g (GLU PSZ, JAJ,) Sos koperkowy * 100 ml ( GLU PSZ, MLE,) Surówka wielowarzywna z olejem b/c () 150 g (SEL,) Brokuł gotowany* 150 g Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt
Podwieczorek:
Kanapka z szynką drobiową ( chleb razowy 60g, margaryna 5g, szynka 25g) 0,5 szt ( GLU PSZ, MLE,) |
13 sierpnia 2024
Śniadanie*
|
|
|
|
SU - 1. Dieta lekkostrawna
Sok jabłkowy 100 % 0,2l 1 szt
Kefir 2 % tł 200g 1 szt ( MLE,) Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) Bułka pszenna długa krojona 30 g ( GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Szynkowa dębowa kieł.wp.gr.rozd.wędz.parzo.z dodat.wody w osł.niejad 40 g Twarożek 40 g (MLE,) Dżem 25 g 1 szt Sałata lodowa 20 g Pomidor 50 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 250 ml |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Sok pomidorowy 200 ml Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,) Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Szynkowa dębowa kieł.wp.gr.rozd.wędz.parzo.z dodat.wody w osł.niejad 40 g Twarożek 40 g (MLE,) Sałata lodowa 20 g Rukola 10 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa b/c 250 ml
II Śniadanie
Kefir 2 % tł 200g 1 szt ( MLE,) |
||
Obiad* |
|
|
|
SU - 1. Dieta lekkostrawna Solferino () SU 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL,) Kasza jęczmienna/sypko 150 g ( GLU JĘCZ,) Gulasz wołowy - dieta 130 g ( GLU PSZ,) Kalafior gotowany* 150 g Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt
|
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Grochowa z ziemniakami () 350 ml ( GLU PSZ, SEL,) Gulasz wołowy - dieta 130 g ( GLU PSZ,) Kasza jęczmienna/sypko 150 g ( GLU JĘCZ,) Surówka z kalarepy i jabłka () 150 g Surówka z marchwi z olejem () 150 g Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt
Podwieczorek:
Kanapka z twarożkiem (chleb razowy 60g, margaryna 5g, twarożek 25g) 0,5 szt ( GLU PSZ, MLE,) |
12 sierpnia 2024
Śniadanie*
|
|
|
|
SU - 1. Dieta lekkostrawna
Arbuz 150 g
Płatki owsiane na mleku 300 ml ( MLE, GLU OW,) Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) Bułka pszenna długa krojona 30 g ( GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Szynka sołtysa wieprzowa,wędzona ,parzona 40 g Serek homo. naturalny 120 g ( MLE,) Sałata lodowa 20 g Pomidor 50 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 250 ml |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Arbuz 150 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa b/c 250 ml Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ,) Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Szynka sołtysa wieprzowa,wędzona ,parzona 40 g Serek homo. naturalny 120 g ( MLE,) Sałata lodowa 20 g Pomidor 50 g
II Śniadanie
Kanapka z twarożkiem (chleb razowy 60g, margaryna 5g, twarożek 25g) 0,5 szt ( GLU PSZ, MLE,) |
||
Obiad* |
|
|
|
SU - 1. Dieta lekkostrawna Wielowarzywna z ziemniakami () SU 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL,) Ryż na sypko 150 g Mus z jabłek () z/c 150 g Jogurt truskawkowy 150g 1 szt ( MLE,) Surówka z selera i jabłka () 150 g ( MLE, SEL,) Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt
|
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Kapuśniak z kapusty białej () 350 ml ( GLU PSZ, SEL, GOR,) Ryż na sypko (brązowy) 150 g Schab pieczony w rękawie 100 g Sos pomidorowy 100 ml ( GLU PSZ,) Surówka z selera i jabłka b/c () 150 g ( MLE, SEL,) Brokuł gotowany* 150 g Woda źródlana n/g 0,5 l 1 sz
Podwieczorek:
Kanapka z szynką drobiową ( chleb razowy 60g, margaryna 5g, szynka 25g) 0,5 szt ( GLU PSZ, MLE,) |
tydzień 5 sierpnia - 11 sierpnia
Jadłospis 5.08.-18.08.2024 r. Pobierz
9 sierpnia 2024
Śniadanie*
|
|
|
|
SU - 1. Dieta lekkostrawna
Arbuz 150 g
Dżem 25 g 1 szt Kasza manna na mleku 300 ml ( GLU PSZ, MLE,) Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 250 ml Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) Bułka pszenna długa krojona 30 g ( GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Szynkowa dębowa drobiowa kiełbasa grubo rozdrobniona 40 g Ser mozzarella 40 g (MLE,) Pomidorki koktajlowe 50 g Sałata zielona 20 g |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Arbuz 150 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa b/c 250 ml Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ,) Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Szynkowa dębowa drobiowa kiełbasa grubo rozdrobniona 40 g Ser mozzarella 40 g (MLE,) Sałata zielona 20 g Pomidorki koktajlowe 50 g
II Śniadanie
Kanapka z szynką drobiową ( chleb razowy 60g, margaryna 5g, szynka 25g) 0,5 szt ( GLU PSZ, MLE,) |
||
Obiad* |
|
|
|
SU - 1. Dieta lekkostrawna Szpinakowa z zacierką () SU 350 ml ( GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL,) Ziemniaki młode gotowane () 200 g Pieczeń z ryby mielonej (Morszczuk) SU 120 g (GLU PSZ, JAJ, RYB,) Sos koperkowy * 100 ml ( GLU PSZ, MLE,) Bukiet jarzyn gotowany z olejem. () 150 g (SEL,) Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt
|
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Szpinakowa z zacierką () SU 350 ml ( GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL,) Ziemniaki młode gotowane () 200 g Pieczeń z ryby mielonej (Morszczuk) SU 120 g (GLU PSZ, JAJ, RYB,) Sos koperkowy * 100 ml ( GLU PSZ, MLE,) Sałatka z kapusty czerwonej z olejem () 150 g Bukiet jarzyn gotowany z olejem. () 150 g (SEL,) Woda źródlana n/g 0,5 l 1 sz
Podwieczorek:
Kanapka z twarożkiem (chleb razowy 60g, margaryna 5g, twarożek 25g) 0,5 szt ( GLU PSZ, MLE,) |
8 sierpnia 2024
Śniadanie*
|
|
|
|
SU - 1. Dieta lekkostrawna
Brzoskwinia 150 g
Jogurt naturalny 150g 1 szt ( MLE,) Dżem 25 g 1 szt Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) Bułka pszenna długa krojona 30 g ( GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Pierś gotowana wędzona-produkt grubo rozdrobniony,drobiowy,parzony,wędzony. 40 g ( może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR,) Serek homo.o smaku naturalnym z ziołami 120 g (MLE,) Pomidor 50 g Sałata lodowa 20 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 250 ml |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Brzoskwinia 150 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa b/c 250 ml Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ,) Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Pierś gotowana wędzona-produkt grubo rozdrobniony,drobiowy,parzony,wędzony. 40 g ( może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR,) Serek homo.o smaku naturalnym z ziołami 120 g (MLE,) Sałata lodowa 20 g Pomidor 50 g
II Śniadanie
Jogurt naturalny 150g 1 szt ( MLE,) |
||
Obiad* |
|
|
|
SU - 1. Dieta lekkostrawna Ziemniaczana () SU 350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,) Kasza jęczmienna/sypko 150 g ( GLU JĘCZ,) Zrazik wieprzowy gotowany mielony 100 g (GLU PSZ, JAJ,) Sos pomidorowy 100 ml ( GLU PSZ,) Brokuł gotowany* 150 g Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt
|
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Ziemniaczana () SU 350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,) Kasza jęczmienna/sypko 150 g ( GLU JĘCZ,) Zrazik wieprzowy gotowany mielony 100 g (GLU PSZ, JAJ,) Sos pomidorowy 100 ml ( GLU PSZ,) Surówka wielowarzywna z olejem b/c () 150 g (SEL,) Brokuł gotowany* 150 g Woda źródlana n/g 0,5 l 1 sz
Podwieczorek:
Kanapka z twarożkiem (chleb razowy 60g, margaryna 5g, twarożek 25g) 0,5 szt ( GLU PSZ, MLE,) |
7 sierpnia 2024
Śniadanie*
|
|
|
|
SU - 1. Dieta lekkostrawna
Jabłko 150 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 250 ml Kasza kukurydziana na mleku 300 ml ( MLE,) Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) Bułka pszenna długa krojona 30 g ( GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Szynka piastowska-wędzonka wieprzowa,wędzona,parzona z wodą dodaną. 40 g (SOJ, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL, GOR,) Ser mozzarella kulki 25 g ( MLE,) Sałata lodowa 20 g Pomidorki koktajlowe 50 g |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Kiwi (100 g) Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa b/c 250 ml Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ,) Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Szynka piastowska-wędzonka wieprzowa,wędzona,parzona z wodą dodaną. 40 g (SOJ, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL, GOR,) Ser mozzarella kulki 25 g ( MLE,) Sałata lodowa 20 g Pomidorki koktajlowe 50 g
II Śniadanie
Kanapka z twarożkiem (chleb razowy 60g, margaryna 5g, twarożek 25g) 0,5 szt ( GLU PSZ, MLE, |
||
Obiad* |
|
|
|
SU - 1. Dieta lekkostrawna Jarzynowa z makaronem dieta () SU 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL,) Ziemniaki młode gotowane () 200 g Dramstik z kurczaka gotowany 150 g Sos pietruszkowy () 100 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,) Surówka z marchwi z olejem () 150 g Woda źródlana n/g 0,5 l 1 sz
|
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Pieczarkowa z makaronem () 350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,) Ziemniaki młode gotowane () 200 g Dramstik z kurczaka gotowany 150 g Fasolka szparagowa z wody* 150 g Surówka z marchwi z olejem () 150 g Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt
Podwieczorek:
Kanapka z szynką drobiową ( chleb razowy 60g, margaryna 5g, szynka 25g) 0,5 szt ( GLU PSZ, MLE,) |
6 sierpnia 2024
Śniadanie*
|
|
|
|
SU - 1. Dieta lekkostrawna
Melon 150 g
Kefir 2 % tł 200g 1 szt ( MLE,) Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) Bułka pszenna długa krojona 30 g ( GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Szynka sołtysa wieprzowa,wędzona ,parzona 40 g Pasta z twarogu z koperkiem 40 g ( MLE,) Roszponka 10 g Pomidor 50 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 250 ml |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Melon 150 g Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,) Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Szynka sołtysa wieprzowa,wędzona ,parzona 40 g Pasta z twarogu z koperkiem 40 g ( MLE,) Roszponka 10 g Papryka świeża 50 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa b/c 250 ml
II Śniadanie
Kefir 2 % tł 200g 1 szt ( MLE,) |
||
Obiad* |
|
|
|
SU - 1. Dieta lekkostrawna Brokułowa z ryżem () SU 350 ml ( MLE, SEL,) Ziemniaki młode gotowane () 200 g Szynka wieprzowa gotowana 100 g Sos własny () 100 ml (GLU PSZ, SEL,) Sałatka z buraczków i jabłka z olejem () 150 g Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt
|
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa Szczawiowa z ryżem () 350 ml ( MLE, SEL,) Ziemniaki młode gotowane () 200 g Szynka wieprzowa pieczona 100 g Sos meksykański 100 g ( GLU PSZ,) Sałatka z buraczków i jabłka z olejem () 150 g Surówka z kapusty białej z olejem b/c () 150 g Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt
Podwieczorek:
Kanapka z twarożkiem ( chleb razowy 40g, margaryna 5g, twarożek 25g) 0,5 szt ( GLU PSZ, MLE) |
5 sierpnia 2024
Śniadanie*
|
|
|
|
SU - 1. Dieta lekkostrawna
Arbuz 150 g Miód (25g) 1 szt
Płatki pszenne na mleku 300 ml ( GLU PSZ, MLE,) Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) Bułka pszenna długa krojona 30 g ( GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Szynkowa dębowa drobiowa kiełbasa grubo rozdrobniona 40 g Serek homo. naturalny 120 g ( MLE,) Sałata lodowa 20 g Pomidor 50 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 250 ml |
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Arbuz 150 g Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ,) Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,) Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 2 szt Szynkowa dębowa drobiowa kiełbasa grubo rozdrobniona 40 g Hummus 40 g (SEZ,) Sałata lodowa 20 g Pomidor 50 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa b/c 250 ml
II Śniadanie
Kanapka z twarożkiem ( chleb razowy 40g, margaryna 5g, twarożek 25g) 0,5 szt ( GLU PSZ, MLE,) |
||
Obiad* |
|
|
|
SU - 1. Dieta lekkostrawna Zupa wiosenna z cukinią i ziemniakami () SU 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL,) Makaron 200 g (GLU PSZ,) Twaróg półtłusty 120 g ( MLE,) Mus z jabłek () z/c 150 g Surówka z marchwi z olejem () 150 g Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt
|
SU- 2. Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów, ubogoenergetyczna, bogatoresztkowa
Fasolowa z ziemniakami () 350 ml ( GLU PSZ, SEL,) Makaron pełnoziarnisty 150 g ( GLU PSZ,) Zrazik drobiowy z udźca gotowany mielony 100 g (GLU PSZ, JAJ,) Sos pomidorowy 100 ml ( GLU PSZ,) Sałatka wiosenna () b/c 150 g Kalafior gotowany* 150 g Woda źródlana n/g 0,5 l 1 szt
Podwieczorek:
Kanapka z szynką drobiową ( chleb razowy 60g, margaryna 5g, szynka 25g) 0,5 szt ( GLU PSZ, MLE,) |
Oznaczenia wskaźników odżywczych Pobierz